Община Чепеларе

www.chepelare.org

Сгушена в сърцето на Родопите и заобиколена от изумителни природни забележителности, община Чепеларе ни предлага прекрасна възможност за релакс и почивка, но също така и целогодишни активности и приключения. Ако все още има някой, който свързва района предимно със зимния период и ски дисциплините, то ще се изненада колко богат културен календар има и през топлите месеци – спортни събития, фестивали, планинско колоездене, скално катерене, еко пътеки и още много други.
На територията на общината се намират и забележителности от национално и местно значение – музеят на „Родопския карст“, Чудните мостове, Ваклите дупки, Цирикова черква, Глухите камъни, Дуплевото и др.

За любителите на зимния спорт добрата новина е, че от няколко години двете прочути ски зони – Мечи чал и Пампорово работят в тандем. С един билет може да се придвижвате на воля и на двете локации. Целта на това обединение е този район да стане най – големият спортен център на Балканите, а България да бъде домакин на повече престижни спортни събития. Да не забравяме, че именно в община Чепеларе е и единственият български музей на „Ските и ски спорта“.

И не на последно място родопската атмосфера – позната с автентичната си кухня и гостоприемство, която ни кара да се връщаме отново и отново.