2020 – годишен хороскоп на Алена

Уран е планетата на мощните вибрации на позитивна Вселенска енергия, откъдето черпим с пълни шепи… или никак в зависимост от собствения ни избор, знания, интелект.

Нашият далечен небесен съсед ни помага да градим новото и оригиналното, независимо че се слави като творец и носител на разрушенията заради неправилното тълкуване на това понятие. Причината за неговото съществуване и наслагване като качество във времето и пространството е неосъзнаването, че преди да градим новото, сме длъжни да разрушим, да премахнем, да прочистим Земята, обществото, или самите себе си, нашата душевност от старото и ненужното.

ОВЕН
ТЕЛЕЦ

През 2020 година вашата неуморна работа, енергийният ви заряд, даряващ ви мощ и сила, са причината да получавате заслужени похвали, които за вас са стимул за още по-добри постижения, отлични приходи и признание. Когато имате достатъчно за себе си, сте склонни да дарявате, да пътувате за развлечение до екзотични кътчета на планетата, но през тази година не бъдете прекалено разточителни. Лишени сте от деликатност и ако някой ви е засегнал през миналата година, ще го поставите на мястото му през настоящата. Въпреки емоцията, която властва в началото й, дните ви са изпълнени с работа. Април ви забранява начинанията. Изпълнявайте само обичайните си задачи. Бъдете умерени в думите и действията си. През май, юни и юли не пропускайте възможността да откриете нова сфера за изява и материална стабилизация.

През първите четири месеца на 2020 година трудно овладявате емоциите си – причина за професионални проблеми. След април се успокоявате, но идва прибързаността и желанието да сте винаги начело, а плановете ви да се случват както ги мечтаете. Типично за вашия знак, вие не обичате внезапните промени и неочакваностите. Живеете спокойно, работите с умерено темпо, усърдие и търпение, които ви помагат винаги да довеждате започнатото докрай. Не пропускайте възможността да се усъвършенствате и повишавате своята квалификация. От септември до края на годината вашите идеи, запознанства и пътувания у нас и по света ви даряват нови възможности за изява и ви обогатяват с нови впечатления за непознати страни, традиции и народи. В края на годината намерете бъдещи надеждни партньори и влиятелни хора, които да ви подкрепят в начинанията.

БЛИЗНАЦИ
РАК

2020 година предупреждава, че ако сте любители на импулсивните действия, безконтролната смяна на работата, внезапните пътувания, без дори да предупредите колегите и близките си, сте длъжни да преразгледат поведението си и житейските си приоритети. Напомням ви, че Уран – планетата на духовността и интелекта, вибрация 4 – на трудности, но и на рутина и отхвърляне с лекота дори на досадните задължения, както и Металният плъх изискват от вас да сте отговорни, подредени, предсказуеми и да планирате, вместо да се разпилявате в много занимания, без да завършите поне едно от тях. Приятели, на които може да се доверите, са ви от полза. Партньори зад граница помагат да преодолеете трудностите през първата половина на годината, а след това набирате скорост и нараства и амбицията ви да сте още по-добри. И я осъществявате.

2020 година започва с предупреждение, че от самото й начало трябва да сте подготвени за проблеми в отношенията с вашите служители, ако заемате ръководни позиции, или с вашите началници, ако сте подчинени. Вашата задача през първата половина  на годината е да си изясните какво искате да постигнете, какви са вашите планове, но подчинени на честни и коректни действия. Ще приключите стари приятелства, но ще създадете нови. За да си спестите неприятности сте длъжни, да постигнете компромиса и да намерите златната среда в отношенията си. Първата половина на годината изисква да сте по-отдадени на семейството, през втората работата е на първо място. Новите и интересни познанства прерастват в продължителни приятелства. Несемейните е възможно да тръгнат на път, да се установят зад граница, където не само ще намерят работа а и ще срещнат половинката си.

ЛЪВ
ДЕВА

2020 година ви помага с удоволствие и лекота да създавате и хармонизирате отношения. За вашите колеги сте партньори-мечта, всеотдайни, отговорни, винаги готови да се отзовете и да помогнете. Вашите началници виждат във вас хора, на които винаги могат да разчитат, а ако сте на ръководна позиция, сте сред любимите шефове на вашите служители. Направете крачката към пълна промяна на живота си, без да се страхувате от новото и неизвестното. Радвайте се на Съдбовните дарове, дори и на малките, защото те водят след себе си големите постижения. Дори и да не сте планирали пътувания,  значими за вас през февруари, август и октомври, а предложенията ще се появяват неочаквано. Не ги пропускайте, защото покрай удоволствието ви гарантират професионални постижения. Успехът е с вас от март до май и от октомври до декември. Ново начало поставете през юли.

2020 година е изпълнена с рутинна работа и неочакваности. Трудно ви е да оставате без работа, защото тя ви дарява сили и самочувствие. Ако сте открили желаното професионално поприще работите с удоволствие по цял ден, без да сте вкопчени на всяка цена в кариерата си. Печелите с лекота уважението на висшестоящи хора. През зимата тягостното настроение ще превъзмогнете с помощта на близките си. През първите месеци на годината в живота ви играят главна роля партньорите – деловите и личните, от които зависят изцяло месеците до края на годината.  Бъдете бдителни през май заради властваща емоция. Прибързаността е забранена през януари, юни, август и септември, но през януари и септември не се колебайте да предприемете промени и пътувания, водещи към възход. Преместването на ново място – на работа или заради покупката на нов дом, ви носи удовлетворение. 

ВЕЗНИ
СКОРПИОН

През 2020 година цените красивото, хармонията. Избралите актьорската професия се изявяват запомнящо се на театралната и филмовата сцена или в изложбените зали. Умеете да поглеждате всяка ситуация от двете й страни и да намирате правилното решение. Годината на Уран и на Плъха ви обещава работа, отлични резултати и приходи. Подкрепя трудолюбивите, умните, умеещите да мислят с разума си, а не с емоциите си. От вас се иска да сте точни и предвидливи, далновидни и прозорливи, особено при промените, които ви поднася първата половина на годината.  За ваше добро е приемате околните такива, каквито са. Пролетта ви дарява вдъхновение и сили за работа, за да се докажете и да забележат вашата значимост и за да планирате пътувания зад граница – туристически или делови, за да преоткриете себе си на непознатите и интересни местенца на планетата.

През 2020 година дните ви са изпълнени с емоции, изпитания, които ви съветвам да посрещате с усмивка, а не по типичния начин за вас начин – да жилите и мъстите.  Предстоят ви промени. Ще искате да летите напред, но сякаш усещате, че още не му е дошло времето.  Бъдете постоянни, бъдете честни и ще се чувствате добре. Заради вашата емоционалност често забравяте да сте разумни, предвидливи и рационални. Обичате комфорта и парите и болезнено преживявате безпаричието но няма да ви липсва признание и в професионалния, и в личния живот. През лятото не се колебайте да оправите обтегнатите отношения, въпреки че няма как да са същите, но поне да избегнете бъдещото противопоставяне. Трудностите ви очакват през март, юли и ноември. Начинанията планирайте през януари, април, май, юни август–ноември. От вас зависи дали и кога ще пътувате за развлечение или делово.

СТРЕЛЕЦ
КОЗИРОГ

През 2020 година сте емоционални, поривисти, склонни пасивно и нетипично за вас да очаквате внимание от вашите началници. Години наред сте давали всичко от себе си за възхода на вашата фирма и вярвате, че коректната ви работа е оценена. Само дето не осъзнавате, че работата и усилията ви да сте точни и изпълнителни се възприемат като ваше задължение. Необходимо е да станете незаменими, търсени и да се поставите така, че да ви оценят по заслугите ви и да осъзнаят вашите възможности. Годината ви гарантира положителни промени, дори и преход в нова професионална сфера.  Раздавайте се с мярка. Не пилейте сили, защото ще ви трябват в годините пред вас. Стремежът ви да опознавате новото и като планирате пътешествия е типично ваше качество, но през тази година ви се иска да погледнете далеч зад хоризонта на обозримото и да прозрете в неизвестното бъдеще.

2020 година е подвластна на стремеж към материална стабилност. Работата е от значение, защото носи пари, а моралната страна на постигнатото не ви вълнува особено. През пролетта приходите ви са минимални. През лятото финансовото ви положение се стабилизира и задоволява представите ви за имане и спокойни дни. Не се притеснявате, ако вашите подчинени не ви обичат, важното е че ви се подчиняват, а вашите началници ви хвалят. Годината ви обещава благоприятни възможности за работа, за стабилизиране на семейния живот, за среща с подходящата половинка, ако още сте самотни. Приятни за вас неочакваности, непланирани пътувания и постижения пълнят вашето ежедневие. Резултатите от труда ви будят завистта на околните. При вашите капризи и променливост годината ще е неочаквано стабилна както във финансово, така и в професионално отношение. 

ВОДОЛЕЙ
РИБИ

През 2020 година се съобразявате с всичко, което ви налага Уран, защото знаете, че рутината е ваш помощник, а годината ви помага да се възползвате от нея. Стремежът ви към промени не винаги работи във ваша полза. Насочете към стабилизация и обогатяване с нови знания, ценни за професионалното ви израстване. С лекота променяте навиците и плановете си, за да сбъдвате мечтите си, но и не търпите ограничения. Първите месеци на година няма да са леки, защото активната работа ще отстъпва място на апатията, но въпреки това няма да допуснете пасивност. С лекота намирате изход от трудностите. Имате възможността да си живеете богато и царски, но предпочитате да си имате вашето кътче, където се чувствате уютно, скрити от света, уморени да тласкате човечеството към новото. Месеците на вашите успехи са март–май, юли–октомври, а през декември на печеливши начинания.

Дали ще превърнете 2020 година в ползотворна и печеливша, зависи от вас и от умението ви енергията, която притежавате, да бъде използвана градивно. През първата половина на годината изпитания няма да липсват, но вие сте готови с новите си идеи, които е време да поднесете и да бъдете подкрепени. От първия месец на годината планирайте работата си и бъдете дейни. Не само ще имате професионални постижения, а и ще ви предложат съвместен бизнес. Дали ще приемете, зависи от личните ви интереси.  През лятото ще пътувате повече и ще отделите време за вашите близки и семейството си. В края на годината сте готови за нов старт, но преди това е необходимо да направите всичко, което е по силите ви, за да избегнете провалите и притесненията. Месеците на вашите успехи са януари, април–май, юли–септември, ноември и декември. Бъдете умерени през февруари, май и октомври.