Комплекс „Дамасцена“ – място за приятели и ценители

Готови ли сте да се насладите на красотата, чистотата и аромата на хилядите рози и на спиращите дъха гледки?

Потопете се във вековната история и традициите на България! Усетете енергията, която носи Долината на розите и тракийските царе!

Очакваме ви в Комплекс „Дамасцена“! 

Цветна приказка с дъх на рози

Историята започва през 1991 година 

“Дамасцена” е създадена като първата частна дестилерия за производство на розово масло в България, а любовта към българската роза и традициите продължава и до днес. Вдъхновени от енергията, която носи Долината на розите и тракийските царе, създадохме Комплекс „Дамасцена“…

Комплекс „Дамасцена“ – място за приятели и ценители

Ако искате да усетите упойващия аромат на българската роза в цялата й прелест, посетете ни от средата на май до средата на юни. В Комплекс „Дамасцена“ празникът на розата започва рано сутрин с ритуала „Розобер“, под звуците на фолклорна жива музика.

По което и време на годината да ни посетите обаче, ще се насладите на топло гостоприемство. По време на екскурзоводската обиколка ще имате възможността да проследите отблизо технологията на розоварене и да научите интересни факти за историята на маслодайната роза и нейното приложение.

Докоснете се до богатата култура на предците ни, като посетите нашия Тракийски културен център. Тук ще откриете копие на Панагюрското златно съкровище – шедьовър на тракийското изкуство и едно от най-значителните исторически открития за България.

Доброто преживяване заслужава добра храна…

Тракийски ястия, вино и сладкиши с аромат на рози в съчетание с неповторима обстановка – величествени статуи на тракийски владетели, розови градини и зелени поляни, езеро с красиви лебеди, фрески от тракийски светилища от Долината на тракийските царе. Приготвяме ястията си със свежи продукти от местните градини и дивеч от околността. Умело преплитаме миналото с настоящето, за да докоснем сетивата ви и да ви пренесем през вековете.

6148 Скобелево, Община Павел Баня,
ул. Първи май № 24
Tуристически резервации  тел. 0886 777 681 tourism@damascena.net Ресторант   restaurant@damascena.net
Онлайн магазин тел. 0879 510 391 shopzaria@damascena.net
www.damascena.net