Поздравление на кмета на Община Ловеч по случай Празника на града – 11 май

Корнелия Маринова,
кмет на Община Ловеч

Уважаеми приятели!

На празника на нашия Ловеч досега винаги градът се изпълваше с много младост, еуфория и веселие. Затова допринасяха и многото гости и туристи от близо и далече.

Тази година всичко ще е тихо и мирно. Поради коронакризата сме принудени да пазим социална дистанция.

Но енергията и надеждата в нас са живи! Както се е случвало и друг път, от кризата ще излезем по-силни, по-единни и по-убедени, че сме на прав път.

Не случайно наши небесни покровители са Светите братя равноапостолите Кирил и Методий. Те бдят над този свят град. Затова на 11 май отдаваме преди всичко почит на тях, както и на всички останали просветители и духовни предци.

По време на извънредното положение ние проявихме солидарност, дисциплина, силни жестове на доброволчество, които ни показаха, че ценностите не са погубени от консуматорския свят. 

Всички заедно се възхищавахме на лекарите и учителите, които са на първата линия, така, както е било винаги. И получиха не само аплодисменти, а признание и благодарност.  Много научихме и за лидерството, видяхме кой и как може да решава проблемите.

Благодаря на всички наши жители, които показаха, че личната отговорност е гаранцията ни да живеем здрави! Не случайно досега в нашата Община няма нито един болен от коронавирус.

След като паднат ограниченията, каня всички желаещи да посетят нашия хубав люляков град. След ремонта на градския център и площад „Тодор Кирков“ атмосферата е много по-различна. Заповядайте да видите известния Покрит мост,  нашия Зоопарк, множеството музеи и художествени галерии.

Пожелавам Ви най-вече желязно здраве, житейски успехи и щастливи преживявания.

Нека пролетта донесе на всички свежест и увереност в по-доброто бъдеще!