Антикризисен седми годишен конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

На 2 и 3 септември 2020 г. във Велинград се проведе седмото издание на антикризисния годишен конгрес на БУБСПА – Български съюз по балнеология и СПА туризъм. Партньори на събитието бяха Министерство на туризма и Община Велинград. През двата конгресни дни бяха взети всички мерки за безопасност, съгл. изискванията на Министерство на здравеопазването. 

Основните теми, включени в програмата на конгреса, бяха свързани с популяризиране възможността за здравен и СПА туризъм в България през четирите сезона, рестарт на Медикъл/СПА, СПА и Уелнес туризма в условията на COVID-19 през сезон 2020-2021 година. Зам. министър Ирена Георгиева поздрави участниците във форума от името на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Доц. д-р Ангел Кунчев запозна участниците със ситуацията в България и вариантите за работа при втора вълна и извънредно положение от COVID-19. За участие във форума от Брюксел пристигна г-жа Чила Мезоси – Главен секретар на Европейската СПА асоциация, която отправи поздравителен адрес от името на Тиери Дюбоа – Президент на ЕСПА.

За седма година конгресът е най-важното събитие в Медикъл-СПА и СПА сектора в България. Мотото му тази година е „Българските балнеокурорти – центрове за здравословен начин на живот”. „Приоритет на БУБСПА е да убедим политиците за огромната роля на превенцията и профилактиката на здравето, което ще доведе до намаляване на разходите за здравеопазване” -каза г-жа Сийка Кацарова – Председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

Списание Дестинация България, след участието в конгреса, ще продължи да популяризира страната с възможностите за Балнео, СПА и Уелнес туризъм като сигурна дестинация в четири сезона.