Годишна прогноза за 2021 година на Алена

Вибрация 5 и Меркурий са властелините на 2021 година. Меркурий е планета на общуването, даряваща възможността да изявим интелекта си, но и предупреждаваща за нова заплаха да бъдат изричани непремерени думи, внушаващи в гневното нечуване на държавни лидери опит да омаловажат тяхното място на световни водачи и разпалващи нови конфликти. Планетата, която без ни най-малко колебание можем да наречем мост на съзнанието между духовното и материалното битие, нашият водач и учител по пътя към единение с Вселенския разум, но не даром.

Ето защо е в наша полза да възприемем влиянието на Меркурий като възможност през 2021 година да осъзнаем по какъв начин мисли човекът до нас, хората около нас, съмишлениците и противниците ни, за да ги разбираме правилно, а и те нас. Така ще бъдат избегнати много конфликти – лични, професионални, междудържавни, религиозни.

Ретроградност на Меркурий

Меркурий е ретрограден във Водолей в периода 30.01.2021 г. – до 21.02.2021 г. Меркурий ретрограден в Близнаци в периода 30.05.2021 г. – до 23.06.2021 г. Меркурий е ретрограден във Везни в периода 27.09.2021 г. – до 18.10.2021 г.

ОВЕН
ТЕЛЕЦ

АКТИВНА РАБОТА

Работа: През 2021 година няма да страдате от липса на работа, особено ако вече сте намерили сили да разрушите старите, блокиращи ви и ненужни отношения и да творите новото и градивното в живота си, съгласно повелята на Уран, за да продължите да развивате кариерата си в годината на Меркурий. Още от първите работни дни на годината ходете на интервюта, търсете работа, ако сте безработни, или нови позиции и добро заплащане, ако сте доказани професионалисти. Работещите в държавната администрация да са отговорни, защото от предизвикателствата зависи дали ще осъзнаят потребността от находчивост, усърдие при изпълнение на поставените задачи и упоритост. Имате възможност да подобрите финансовото си състояние както чрез нова работа, така и чрез повишение на заплатата.

Здраве: През 2021 година, особено в нейното начало, сте потърпевши от емоционален срив и трудности заради взети решения, които натоварват психиката ви. Научете се бързо да се освобождавате от негативните емоции и изживявания. Податливи сте на проблеми с главата и очите, отпадналост и неразположение, раздразнителност заради липса на достатъчно сън. От вас зависи да сте здрави и да не се налага лечение.

РАЗУМНИ ИНВЕСТИЦИИ

Работа: В началото на 2021 година сте готови да се заемете с нови проекти, ваши или на фирмата, за която работите, както и да направите крачката към нов професионален връх, стига да имате това намерение. Неочакваностите няма да ви харесат, особено ако са свързани с административни служители от поколението със закостенели навици, за което всяко нововъведение е враг. Примирете се, изчаквайте ги, за да не се лишите от важни документи, които се налага да ви бъдат осигурени. Годината ви отваря широка магистрала към кариерен връх, но е от значение да съхраните и стабилизирате вашия социален статус. Предупреждението е, че не бива да приемате желанията си за осъществими, ако знаете, че не притежавате финансов и интелектуален ресурс да го сторите. Във финансово отношение годината ви е успешна. 

Здраве: Отговорното отношение към вашето здраве е редно да е на първо място през цялата година. Ако сте сред пушачите, не е изключено да си създадете сърдечно-съдови проблеми. Допълнителните притеснения и натовареност на психиката водят до нови проблеми. Не бива да работите по 12 часа в денонощие, защото вредите на здравето си, като се лишавате от почивка и не се храните правилно. 

БЛИЗНАЦИ
РАК

УСПЕШЕН БИЗНЕС

Работа: През 2021 година имате възможност да работите, да създадете ваша фирма, да развивате успешен бизнес. Годината ви предупреждава да не си позволявате безотговорно отношение към парите и да не харчите, за да задоволите вашите или нечии капризи. Трудно ви е да разпределяте така разходите си, че да не стигате до паричен недоимък, а след като се случи, се питате без отговор къде отиде цялата ви заплата за броени дни. Ето защо ви съветвам да не отказвате допълнителна работа и да не гоните нереални цели. Нека проектите ви бъдат доходоносни, а инвестициите в чужди начинания забравете. Осъзнайте, че за да вървите към върха на кариерното си развитие, ваше задължение е да сте стабилни, упорити и задълбочени. От вас зависи да сте удовлетворени при посрещането на Новата 2022 година.

Здраве: Ако не сте внимателни и отговорни към здравето си през 2021 година, може да се сдобиете с болести, които могат за дълго да променят естествения ритъм на вашия живот. На първо място ви вреди преумората, която е причина не само за отпадналост, а и за емоционално натоварване на вашата психика. За да избегнете дихателни и сърдечно- съдови проблеми, в началото на годината си наложете ритъм на живот с достатъчно почивка и време за сън.

КАРИЕРНО ИЗРАСТВАНЕ

Работа: През януари и през първата половина на 2021 година се налага да се отдадете на познатите ви и рутинни задължения. Въпреки това успявате да разчупите оковите, които ви задържаха дълго време на едно място и ви налагаха ограничения. На първо място заличавате притесненията, че може да останете без пари, без възможност за натрупване на доходи, без любими хора около вас, дори болни и нещастни. Набирате увереност, че е време да полетите напред, да работите, да показвате уменията си и да постигате отлични резултати, носещи ви добри приходи. Успявате в кариерното си израстване. Подобрявате материалното си състояние с доходоносна работа. Инвестирайте с разума си. С чисти сърца посрещнете Новата 2022 година.Здраве: И през 2021 година продължавате да сте подвластни на инатливото си желание да се притеснявате и да изпадате в противоречия, които вредят на нервната ви система. Вашата съпричастност към проблемите на околните е причина за проблеми с жлъчката, стомаха, подстомашната жлеза. За да ги избегнете, сте длъжни да избирате полезната за вас храна. Не са изключени оплаквания от хронична умора, защото си внушавате несъществуващи болести.

ЛЪВ
ДЕВА

СТАБИЛНИ ДОХОДИ

Работа: През 2021 година пред вас се очертават дълги периоди на досадна рутинна работа, която ви носи добри приходи, ето защо не бива да я отказвате. Съдбата ви закриля, ако сами не си провалите добрите възможности. Търсите ли си работа, лесно я намирате още в началото на годината, но не бива да прекалявате с претенциите и исканията си. Доходите ви са стабилни и не съществуват опасности от големи загуби, дори и ако имате собствен бизнес и сте осигурили още в началото на годината нови партньорства и печеливши договори. За да имате достатъчно приходи, е необходимо здраво да работите. Натрупването на финанси и внимателното им инвестиране са задължителна част от живота ви. Посрещнете доволни от себе си Новата 2022 година.

Здраве: През 2021 година липсата на движение, спорт и застоялият живот са пагубни за сърдечно-съдовата ви система. Почивката и правилното хранене са задължителни. Не си позволявайте да се лишавате от сън. Щадете нервите си и се предпазвайте от стресови ситуации. През тази година може да се оплаквате от проблеми с храносмилателната система, които не са типични за вас, ако прекалявате с бургерите и острите подправки. Алкохолът ви вреди. Предпазвайте се от настинки, кашлица и хрема.

ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ

Работа: Началото на 2021 година ви носи промени, които са подкрепени от Съдбата и аспектите на планетите и ви позволяват да подпишете нови договори със стари и сигурни делови партньори, а също и да работите допълнително от средата на януари до началото на март, за да стабилизирате материалното си състояние. Във финансово отношение годината ви се очертава да е по-добра от изминалата, особено ако събирате и по-малко изваждате, не давате заеми и съхранявате всичко спечелено. Не се ли съобразите, рискувате да си създадете чрез неоправданите разходи лични финансови драми. В края на годината ще повишат заплатата ви, а назначените в държавната администрация да говорят също за по-високо заплащане. Всички, които имат свой бизнес, да разчитат на нови договорености и висок ръст на печалба. Бъдете отговорни, за да посрещнете доволни и спокойни Новата 2022 година.

Здраве: Годината изисква да сте предпазливи към здравето си, за да си спестите сериозни проблеми. И без това сте в постоянен стрес от възможни болести, а чантата ви е пълна с лекарства и превързочни материали. Не бива да се тъпчете профилактично с таблетки, които оказват неблагоприятно въздействие върху организма ви. Разхождайте се на чист въздух и си давайте почивка.

ВЕЗНИ
СКОРПИОН

ПРИБЪРЗАНИ РЕШЕНИЯ

Работа: През 2021-а, особено през първата й половина, въпреки благоприятните месеци няма да ви е лесно с начинанията, дори и да сте ги планирали и имате готовност да се заемете с тях. Във ваша полза е да заслужите уважението на вашите колеги, а те ще се вслушват във вашето мнение, като подкрепят и новите ви идеи. Заради неумението ви да отказвате на мига, когато ви искат пари, рискувате да претърпите сериозни финансови загуби. Тези от вас, които залитат по хазарта, ще изживеят много и крайни неприятности. Успешните ви месеци в професионално отношение са януари, февруари и октомври. Не си позволявайте прибързани делови решения през април и декември.  Подгответе се да посрещнете доволни от избегнатите житейски капани Новата 2022 година.

Здраве: През 2021-а, улисани в работа, забравяте за своето здраве, което е потърпевшо заради постоянните стресови моменти и липса на почивка, водещи да нервен срив, неправилно хранене и проблеми с отделителната система. Предпазвайте се от травми при спортуване, особено през лятото, или ако правите зимни преходи в планините. Не прекалявайте и с приема на лекарства, особено за успокоение, към които сте склонни да привикнете и да ги взимате постоянно.

НОВИ ПАРТНЬОРИ

Работа: 2021 година изисква от вас да се научите на икономия и да не прахосвате парите безогледно. Вместо да имате пари за инвестиции във ваши доходоносни проекти, може да се наложи да взимате кредити или заеми, или да се натоварите с много допълнителна работа, за да възстановите загубите, които сами си сътворихте. Често изобщо не сте наясно с колко пари разполагате, защото в движението им, което е типично за вас, те живеят свой живот, но за съжаление не винаги нарастват, по-често намаляват. Възползвайте се от възможността да откриете нови делови партньори и да подпишете изгодни договори или да ги използвате за намиране на работа през юли и септември. От вас зависи да приключите годината без загуби и да посрещнете доволни Новата 2022 година.

Здраве: Вашата 2021 година предупреждава, че честите крайни емоционални състояния вредят на здравето ви. Обърнете внимание на състоянието на щитовидната си жлеза. Обичате да си внушавате, че болестите няма да ви споходят, защото силата на вашата мисъл ги гони, затова и нямате навика да сте отговорни към себе си и към своето хранене. Затова сте привлекателни за вирусите и всякакви инфекциозни заболявания, за хремите и настинките, без значение от сезона на годината. Засилете имунната си система.

СТРЕЛЕЦ
КОЗИРОГ

ВИСОКИ ДОХОДИ

Работа: В началото на годината ви очакват нов възход в кариерата и по-високо заплащане. Въпреки това бъдете отговорни, защото заболяване или рисковани финансови инвестиции може да повлекат неочаквани кризи. Вземете ли кредит или заем, след това се налага да работите много, да се натоварите с допълнителни задачи, за да върнете взетите пари навреме. Важното е, че в края на годината успявате да разчистите всичките си текущи дългове. Няма да липсват и негативно настроени към вас колеги, но по-голямата част са на ваша страна и ви подкрепят, за да се справите със съперниците за вашето място, които не притежават необходимите знания. Занимаващите се с творчески професии да очакват признание и отлични приходи. Успехите ви са добър подарък за посрещането на Новата 2022 година.

Здраве: Знаете, че проблемите със здравето ви са породени от вас самите. Преумората не прощава. Не забравяйте да си почивате, особено когато сте чувствителни към всичко, и най-вече към критиката, която ви поболява. По-често излизайте сред природата, но се предпазвайте от травми на кръста, таза, краката и стъпалата, а също от проблеми с нервната система, бъбреците, жлъчния мехур, с кръвообращението и вените.

УМЕРЕНОСТ И УВАЖЕНИЕ

Работа: През 2021 година имате възможност да градите професионална кариера, това е вашата мечта. При стремеж дори и неподготвени да заемете чуждо място, кармата ще ви награди с наказания, вас или вашите близки. Ако искате да жънете признание, забравете егоцентризма си и не натрапвайте постоянно под различна форма вашето величие, знания и умения, защото част от тях може да се окажат несъществуващи, въпреки вашите твърдения. Финансовото ви състояние зависи от разумните инвестиции или участие в проекти, които не носят риск. Мамят ви рискованите, но вместо да постигнете материален връх и финансова самостоятелност, ще залитнете в друга крайност – на безпаричие. Уважавайте авторитетите около себе си и бихте могли да посрещнете спокойни Новата 2022 година.

Здраве: През годината костната система е вашето слабо място. Съществува и предпоставка за простудни и вирусни заболявания. Ако се чувствате неразположени и отпаднали, не пропускайте да отидете на преглед. Уязвими са зъбите ви, а кожните обриви и алергии също са чест ваш гост. Заради проблеми с костите сте предразположени към радикулит, ставни проблеми, артрит и артроза, чести травми и счупвания. От вас зависи да ги избегнете.

ВОДОЛЕЙ
РИБИ

ДОХОДОНОСНИ НАЧИНАНИЯ

Работа: И през 2021 година, въпреки изискването да печелите и да не прахосвате парите си, не изневерявате на навика си да си купувате удоволствия, никога да не сте наясно колко пари имате и колко е редно да харчите, кога да спрете и да пестите. Въпреки това не се очертават сериозни финансови проблеми. За пореден път ще съжалявате околните, ако имат проблеми, и пак сте готови да давате заеми, които няма да ви върнат. Съветвам ви да не се разпилявате в много начинания, а да развивате само доходоносните, вместо да си губите времето с интересните, но без да имате приходи. Не бива да сменяте работата си през цялата година. От вашата далновидност, интуиция и умение да предвиждате бъдещите събития зависи как ще приключите годината, за да посрещнете доволни от себе си Новата 2022 година.

Здраве: Проявявате лекомислие по отношение на вашето здраве. Предпочитате да забравите посещенията при личния лекар, докато съвсем не се поболеете, но случили се това, пак не викате бърза помощ. Бъдете отговорни, защото привидно леките настинки може да се превърнат в хронично заболяване. Възможни са проблеми със сърдечно-съдовата система, ставите, сухожилията и вените. Витамините са задължителна част от храната ви, за да е стабилна имунната ви система.

РАЗУМНА ОЦЕНКА

Работа: През 2021 година имате много работа, но не винаги сте готови да я оцените и да пресметнете приходите, които не са за пренебрегване. Тези от вас, които работят в нечие подчинение, да не проявяват самоинициатива при взимане на решения, свързани и с техните колеги, за да не се окажат безработни. Ако сте на ръководен пост, премълчавайте критиката, която няма да доведе до полезни промени, за да си спестите неприязънта на подчинените си, на деловите си партньори и съдружници. Годината на Меркурий и на Вола оставя на вас правото да изберете пътя за кариерното си развитие и израстване. Може да повишат заплатата ви, но не пропускайте факта, че ще имате малко време за личния си живот. От вас зависи с разум и правилна оценка на случващото се през годината да посрещнете с доволство от постигнатото в делови план Новата 2022 година.

Здраве: През 2021 година бъдете отговорни за здравето си. Пазете се от настинки и не се подлагайте на самолечение. Щадете очите си. Не допускайте да ви обземе меланхолия, водеща до депресивни състояния. Не пренебрегвайте раничките от ухапвания и порязване, а ги промийте, за да избегнете инфекции, особено ако сте склонни към алергия. Бъдете внимателни през януари, април, май, септември и в дните, когато Луната е във вашия знак.