25-ти годишни награди на БХРА

На 18 март 2021 г. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи 25-ите Годишни награди за професионални постижения в туризма. На официална церемония в балната зала на Гранд хотел Милениум София бяха отличени най-изявените в отрасъла, които въпреки трудностите и пандемията от COVID-19 продължиха да работят и не допуснаха компромис в качеството на предлаганите услуги.

Официални гости на събитието бяха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, Валери Симеонов – зам.-председател на НС, Ирена Георгиева и Любен Кънчев – заместник министри на туризма. Сред гостите в залата бяха Благой Рагин – почетен председател на БХРА, проф. д.и.н. Николай Овчаров – археолог, д-р Соня Алексиева – преподавател в Нов български университет, представители на туристически сдружения, асоциации, хотелиери, ресторантьори и др.

По повод 25-та годишнина на наградите и за принос към развитие на професионалната организация бяха връчени специални грамоти на доц. д-р Соня Алексиева – за цялостен принос за развитието на туристическия PR, Иван Александров- за принос в създаването и развитието на частното хотелиерство, Рекламна агенция ФИЛ – за цялостен принос за развитието на туристическата реклама, инж. Александър Митушев – за принос за развитието на туризма и по случай 20 години от създаването на Етнографски комплекс „Златоград”, проф. д.и.н. Николай Овчаров – за цялостен принос за развитието на културно-историческия туризъм в България, Благой Рагин – за цялостен принос за развитието на туризма в България. Годишни награди в различни категории получиха повече от 30 отличили се хотели, ресторанти, мениджъри, фирми.