Община Баните – здраве чрез вода

Един от най-добрите рехабилитационни центрове в България, част от Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация” ЕАД, е разположен в общинския център – с. Баните, на 60 км източно от гр. Смолян и на 120 км южно от гр. Пловдив, в живописен район с прекрасни условия за отдих и туризъм. Свойствата на минералната вода благоприятстват лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат; заболявания на периферната нервна система; професионални заболявания; заболявания на стомашно-чревния тракт и др.
Засилен е интересът към частните къщи за гости, семейни хотели с добри условия за развитие на селски туризъм, благоприятстван и от изградените екомаршрути, екопътеки, велопътеки, археологически разкопки, етнографски сбирки и др. Всички хотели предлагат СПА процедури с минерална вода, повишаващи тяхната атрактивност и качество на предлагане.

Информацията за туристическото предлагане е налична и на уеб страниците на Министерство на туризма в раздел: Родопска балнео и СПА дестинация (Здраве и дълголетие в планината на Орфей)

www.tourism.government.bg/bg/spa-destinations/6498/6570