„Кмет на годината“ 2022

На 4.10.2022 година екипът на списание Дестинация България присъства на 10-те юбилейни награди „Кмет на годината“, организирани от kmeta.bg.

В онлайн гласуване над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в различните категории. По този начин гражданите дадоха своята оценка за работата на кметовете, за да се насърчат добрите практики и да бъдат стимулирани да работят по-усърдно за решаване на проблемите във своите населени места и на гражданите.

На събитието присъстваха вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, министри от служебното правителство, кметове на общини, гости и медии.

В различни категории бяха отличени кметовете на малки, средни и големи общини. Бяха връчени и няколко специални награди.

В категория „Туризъм и култура“ отличията са за:

Емануил Манолов – кмет на Аврен – за малка община,

Николай Димитров – кмет на Несебър – за средна община,

инж. Даниел Панов – кмет на Велико Търново – за голяма община.

Наградите връчи Светослав Любомиров, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „Главболгарстрой холдинг“.

Голямата награда „Кмет на годината“ бе спечелена от кметът на Мъглиж Душо Гавазов – за малка  община, кметът на Сандански Атанас Стоянов – за средна община и от кметът на Перник Станислав Владимиров – за голяма община, а ги връчи г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.

Честитим отличията на всички наградени и пожелаваме още повече успехи!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.