Празник на Тетевенската саламура

На 15 юни се проведе осмото издание на Празника на Тетевенската саламура.

За поредна година централният площад в град Тетевен бе пълен с хора, дошли да се насладят на автентичната местна кухня, вкусове, аромати, традиции и обичаи на празника на Тетевенската саламура. Организатор на събитието е Община Тетевен, а на официалното откриване кметът д-р Бояджиева каза, че „Тетевенската саламура не е просто ястие – тя е символ на нашата идентичност, на любовта към добрата храна и умението да я приготвяме с грижа и внимание”.

В програмата на празника бе включена обиколка на щандовете на всички участници, с приготвените от тях ястия, традиционното зарибяване в р. Бели Вит и не на последно място – конкурсът за най-вкусна рибена чорба /саламура/. В него участниците мериха сили и представиха своите умения, но победител нямаше, защото всяка от приготвените саламури заслужаваше награда. Затова всички участници бяха удостоени с грамоти. Тази година бе организирана и томбола с много интересни награди.

Екипът на списание Дестинация България бе сред официалните гости на събитието.

Благодарим на Община Тетевен за поканата, за празничната атмосфера и прекрасното настроение, завладяло присъстващите на празника.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.