Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев предлага много и разнообразни места за любителите на природата.

Тук е природният резерват Ореляк, известен с буковите си гори, и курортната местност Попови ливади, удобен изходен пункт за Ореляк и билото на Дебели рид.

Край брега на Делчевската река се намира природната забележителност Чинарбей, а на 1,5 км западно от гр. Гоце Делчев растат вековните кестенови дървета „Близнаците”. За любителите на риболова край р. Места се предлагат атрактивни занимания и консумация в специализирания рибен ресторант.

Село Делчево, разположено на 8 км. над Гоце Делчев, се е превърнало в архитектурен резерват с реставрираните къщи.

Със своята уникална архитектура, икони, стенописи и дърворезба, 35 църкви и 3 манастира в района на общината са също интересни туристически обекти.

Град Гоце Делчев е център на Неврокопската митрополия. Част от атмосферата на града са и възрожденският архитектурен комплекс на Рифат бей, ансамблите от следосвобожденски сгради в старата централна част на улиците „Христо Ботев”, „Търговска” и „Иван Вазов”, занаятчийските работилнички по ул. Звънчарска.

Прекрасният градски парк, с най-съвременни съоръжения за забавление на децата, са прекрасни условия за отдих на цялото семейство.

Община Гоце Делчев, ул. “Царица Йоанна” 2
централа: 088 800 60 80, 0751 97 008, факс 0751 97 005
e-mail: oba@gocenet.net, www.gotsedelchev.bg