Фестивал на розата- визитната картичка на България пред света

Казанлъшката долина – най-красивото, най-прекрасното кътче в хубавата ни страна, изумила пътешественици, вдъхновила писатели и поети, родила художници и артисти, изпълнила с музика сърцата на композитори и музи­канти, създала и съхранила неповторимата култура на казанлъчани, с която и до днес се гордеем.
Фестивалът на розата е уникален не само за Казанлък и България, но и в световен мащаб. Той е празник, посветен на казанлъшката маслодайна роза, на красотата, младостта и творчеството. През 1903 година гражданите на Казанлък за първи път организират Празник на розата. Той бил посветен на красотата и милосърдието. Организирани били богати изложби с рози и цветя, излети до Шипченския манастир, продавали са се специално издаде­ни картички с изгледи от Розовата долина, розобери и др.
В наши дни Празникът на розата се е превърнал в мащабен и колоритен ФЕСТИВАЛ НА РОЗАТА. Повече от месец Казанлък фокусира върху себе си вниманието на света със своята празничност, изкуство и традиции. От Фест­ивала всеки си тръгва обогатен, зареден с емоция, впечатления и красота. Не вярвате ли? Заповядайте и се убедете!

www.kazanlak.bg