ПРАЗНИК НА ТЕТЕВЕНСКАТА САЛАМУРА

Уважаеми дами и господа,

Каним Ви да ни гостувате на едно от най-атрактивните събития в община Тетевен – ПРАЗНИКА НА ТЕТЕВЕНСКАТА САЛАМУРА /доматена рибена чорба от печена на скара речна риба , с речни раци и много подправки, задължително люта, кисела и солена – перфектно мезе за тетевенската сливова ракия/

Традиционният кулинарен празник ще се проведе:

  • на 26 юни /събота/;
  • пред сградата на Община Тетевен;
  • от 10.30 часа

Като основен организатор на събитието, Община Тетевен ще се постарае да мотивира и нови участници за приготвянето на рибни специалитети. Екип от утвърдени тетевенски готвачи ще демонстрира на живо приготвяне на традиционната тетевенска саламура.

Целият празник ще бъде съпроводен с богата фолклорна програма и много настроение. Ще бъде организиран и базар с изделия на местни занаятчии и гости.

Туристически информационен център – Тетевен също ще има свой щанд, на който ще рекламира представители на местния туристически бранш – хотелиери, ресторантьори; обекти на културно-историческото наследство; атракциони и др. възможности за туризъм на територията на община Тетевен.

По този повод, отправяме покана към Вас и потребителите на Вашите услуги да бъдете наши гости. За нас ще бъде удоволствие да споделим Празника с Вас!

Моля, в срок до 23.06.2021 г., да ни уведомите дали Вие лично или организирани от Вас групи ще присъстват на Празника.

Потвърждение за участие в събитието изпращайте на:

m.ivanova@teteven.bg /с копие до e.simeonova@teteven.bg/

За допълнителна информация: Милкана Иванова – гл. експерт “Туризъм“ – 0879 35 34 48 и Елица Симеонова – гл. специалист “Туризъм“ – 0888 33 12 27