Магията “Розариум” като атракцион

Отваря през май 2022 г.

В Розариума на „Магията на Българската роза” ще преоткриете вековната история на нашите прадеди, ароматни цветя, билки, лечебни рецепти и много атрактивни занимания.
Изгражда се в България до най-големия в света “Исторически парк”, в с. Неофит Рилски, на площ от 4,5 декара, с административна сграда от 300 квадратни метра. Част от туристическите атракции ще бъдат:
• Беседа “Пътят на розата през вековете”. Събрани артефакти от достоверни източници, проследяващи магическото присъствие на нейно величество Розата по нашите земи още от времето на траките.
• Изработване “Цветето на любовта” – една от най-интересните атракции за групи. Всеки ще може да си избере естествена роза, да я обработи (подготви за позлатяване) и да увековечи в нея послание на принципа “Предай добро нататък”.
• “Залдас”- поръчково отгледана роза за специален повод. Онези, които изберат конкретно цвете (от вече наличните, засадени в розариума или от каталог с опция за засаждане) ще разполагат с невероятната възможност целия процес по производство на тяхното уникално авторско произведение да бъде документиран под формата на кратко видео, което ще проследява растежа и развитието на цветето до получаване на крайния продукт (позлатено растение).

www.bulgarianrosemagic.com
e-mail: tmobrose@gmail.com