ПОМОРИЕ – АНТИЧЕН, РОМАНТИЧЕН, ВЕЧЕН!

Днешно Поморие е една уникална симбиоза между древна история, традиции, много слънце, топло море, кулинарни изкушения и великолепни вина. Градът се слави със своите гостоприемни домакини, които ще превърнат почивката Ви в едно незабравимо преживяване.
Независимо дали ще изберете уюта на местните къщи за гости, удобството на прекрасните ни хотели или лукса на петзвездните комплекси, всеки посетил Поморие ще си тръгне по-богат на приятни изживявания и красиви спомени.
Поморие е от тези наши черноморски курорти, които всяко лято приемат хиляди гости. Тук хотелиери и ресторантьори доказаха, че въпреки различията си, обединени могат да гарантират безпроблемната почивка, особено по време на пандемична обстановка.
Всеки, избрал да посети Поморие, притежава възможност да се наслади на величествената природа, като посети някое от 17-те населени места в общината и да се докосне до бита, обичаите и традициите на населението. В комбинация с всичко това на гостите на Поморие се предоставя възможност да проведат винен тур и така да вкусят от великолепните местни вина на 11-те изби, с които общината разполага.
Тук всеки почитател на здравословната морска храна може да се наслади на изобилие от рибни ястия и да вкуси от типичната „Анхиалска” кухня, а за любителите на „мръвката” се предлага голямо изобилие от балканска, средиземноморска и черноморска кухня.
Характерна черта за града е великолепното съчетание на балнеологията в градските целогодишни СПА и уелнес комплекси, които предлагат процедури с единствената по рода си лиманна лечебна кал.
Поморие е наситено с много история. Всеки, който желае да разбере за нея, може да го направи, като посети историческия музей в града, единствения по рода си „Музей на солта”, орнитоложкия център и неповторимата „Антична куполна гробница”. Повече информация за тях ще получите на обновения ни туристически уеб-сайт www.pomorietourism.bg
Тук още пазим древни съкровища – бялото и черното злато, но за античния, романтичен и вечен град Поморие не се разказва, той се преживява.
Очакваме Ви!

www.pomorietourism.bg / www.pomorie.bg