Добре дошли в Забърдо!

Кметство Забърдо се намира в планински район в област Смолян и е пример за развитие на малките села.
Забърдо е заобиколено от природни красоти и много забележителности. Тук са уникалният скален феномен „Чудните мостове“, крепостта Заград, пещерата „Тьовната дупка”, Цирикова черква, останки от тракийско селище, много добре съхранен римски път и др.
Не по-малко са и атракциите в Забърдо.
Благодарение на общинската администрация селото има Забърдовско виенско колело, зоологическа градина, паметник на родопското гостоприемство, красив площад и старобългарска юрта.
Към читалище „Христо Ботев“ в селото функционира Център за традиционна култура, туризъм и устойчиво развитие, с етнографска изложба, която притежава голямо количество експонати.
Фонтан трикольор пее патриотични песни на площада в Забърдо.
Огромен светещ надпис посреща гостите с „Добре дошли в Забърдо“.
До разклона към селото на пътя Смолян-Пловдив е скулптурната композиция от гайдар и родопчанка – първата скулптура в България, която пее в реално време. В Забърдо са гостували видни личности като Христо Стоичков, Джон Лоутън, политици, депутати и представители на шоу бизнеса.
Селото се слави още с атрактивната певческа група на Евробабите, която възпя куп европейски лидери и престолонаследниците, и с хубавите си халища и козяци, в които е събрана цялата красота на планината.

тел./ tel: +359 3051/ 8147
www.zabardo.eu